"Natura este singura carte in care fiecare fila pastreaza un adevar".
Focsani
Al patrulea an in proiectul "Eco-Scoala"
In data de 8 octombrie 2011 ECO-Liceul Tehnologic "G.G.LONGINESCU" a primit distinctia "Steagul verde"
Elevii si profesorii de la Liceul Tehnologic ,,G.G.Longinescu”- Focsani au început sa faca parte din marea familie Eco-Scoala începând cu toamna anului 2008 si de atunci si pâna în prezent în scoala au fost derulate multe proiecte eco-educative.
ECO-SCOALA este un program care a oferit institutiei noastre de învatamânt o crestere a nivelului de constientizare a problemelor de mediu. El a oferit îmbunatatirea calitatii mediului în scoala si împrejurimile acesteia, ne-a învatat sa îmbinam munca cu placutul. A crescut sensibilitatea elevilor în receptarea frumosului din mediul înconjurator, constientizarea elevilor în desfasurarea activitatilor comunitare, a dus la dezvoltarea personalitatilor adolescentilor prin formarea ,,gustului” pentru ordine, curatenie, frumos, sanatate, economie, a reorientat elevii spre activitatile în aer liber, a prilejuit cunoasterea satisfactiei muncii, si, în final, a dus la dezvoltarea altruismului.
Programul „Eco-Scoala” reprezinta o provocare pe termen lung pentru elevi, cadre didactice, pentru oameni constienti si preocupati de gasirea unor solutii problemelor actuale ale mediului din scoala si din orizontul local dar si la prevenirea aparitiei altora.
La Liceul Tehnologic,,G.G.Longinescu” Focsani, a avut loc în ziua de 16.07.2011, lansarea proiectului de parteneriat educational ,,Un mediu curat, oxigen garantat!”, care a reunit elevi si profesori de la cele trei scoli partenere Colegiul National ,,Al.I.Cuza” Focsani, Liceul Tehnologic,,G.G.Longinescu” Focsani si Scoala cu cls.I-VIII ,,Principele Serban Ghica si Principesa Aristita Ghica” Sihlea.
Proiectul are drept scop, cresterea gradului de educatie ecologica, prin exemple de buna practica privind protectia si conservarea mediului înconjurator în rândul membrilor comunitatii scolare si locale din Focsani si Sihlea.
Prin activitatile practice de igienizare si ecologizare si plantare de arbori care urmeaza a fi derulate se urmareste schimbarea atitudinii fata de mediu si totodata responsabilizarea autoritatilor locale si a majoritatii comunitatii pentru protejarea spatiilor verzi, selectarea si depozitarea deseurilor si conservarea mediului înconjurator.
Activitatile ecologice: ,,Nu arunca! Colectând deseurile salvezi viitorul!”, ,,Fiecare copil planteaza un pom!”, ,,Ocrotind Cheile Tisitei”, sunt câteva din temele propuse si organizate de profesorii Alina Maiereanu, Doinita Ungureanu si Lacramioara Vespan.
Proiectul s-a derulatîn perioada 16.03.2011-16.06.2011 cu sprijinul autoritatilor locale din Focsani si Sihlea.
A participat ca invitat, reprezentantul Agentiei pentru Protectia Mediului Vrancea, d-l ing.Leonte Danut.
Pentru a marca ,,Luna Padurii”, elevii de la Liceul Tehnologicr ,,G.G. Longinescu” Focsani în cadrul proiectelor ,,Un mediu curat - oxigen grantat” si ,,Sanatatea mai presus de orice”, au realizat o campanie de plantare de arbori: tei, mesteceni si molizi, în zona blocurilor de la A.N.L. de pe Str. Democratiei.
Actiunea s-a desfasurat în colaborare cu Primaria Municipiului Focsani, Directia de Dezvoltare Servicii Publice.
Pe parcursul activitatii elevii au fost vizitati si de primarul municipiului domnul Decebal Bacinschi si viceprimarul domnul Bogdan Matisan.
Materialul saditor a fost asigurat de Directia Silvica Judeteana Vrancea.
Elevii au fost însotiti de profesorii lor: Ungureanu Doinita, Tertelici Silvia, Cristea Florin si Vlad Gabriel.
Locuitorii cartierului au fost încântati de initiativa elevilor si i-au ajutat cu apa pentru a uda materialul sadit.
Prin activitatea practica de plantare de arbori derulata în data de 1 aprilie 2011, organizatorii au urmarit schimbarea atitudinii fata de mediu si totodata responsabilizarea majoritatii comunitatii pentru protejarea spatiilor verzi si conservarea mediului înconjurator.
Rezultatele estimate la finalizarea proiectelor au avut în vedere ca elevii sa dobândeasca noi bune practici privind protectia mediului prin propria implicare în actiuni de ecologizare, igienizare în scop educativ si constientizarea populatiei pentru pastrarea unui mediu curat, garantul sanatatii tuturor.
|